Οι αδελφές είναι η Χρυστάλλα Παπαχριστοφόρου-Μαυρή (ιστάμενη) και η Αγάθη Παπαχριστοφόρου-Αργυρού (καθήμενη). Ο πατέρας τους ήταν ο Κωνσταντίνος Παπαχριστοφόρου από το Κορδελιό της Σμύρνης, ο οποίος ήταν γιος του ιερέα της συνοικίας Παπά-Σκάλα.

Collection


Ο Θεόφιλος διακρινόταν από μεγάλη αγάπη για τα άλογα. Είχε στην κατοχή του αρκετά και λάμβανε μέρος στις ιπποδρομίες που πραγματοποιούνταν δυο φορές τον χρόνο. Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία, με αυτή τη φοράδα κέρδισαν τη πρώτη θέση σε αγώνες και έλαβαν το τρόπαιο. Όταν η φοράδα πέθανε, ο Θεόφιλος και η οικογένειά του θρήνησαν και μαυροφόρησαν.

Collection


Ο Σωτήρης ήταν αδελφός του Λεόντιου Θεοφίλου απο την Βατυλή. Έζησε στην Αμερική αλλά όταν επέστρεψε στην Κύπρο έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα. Συγκεκριμένα το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε, παρασύρθηκε από ποτάμι με αποτέλεσμα τον πνιγμό εκείνου και των υπόλοιπων επιβατών.

Collection


Ο κήπος βρισκόταν στη σημερινή οδό Θεμιστοκλή Δέρβη.

Collection


Το νερό μεταφερόταν σε πήλινα αγγεία, τα οποία τοποθετούνταν σε ξύλινα διάτρητα καρότσια, συρόταν από γαϊδούρια και διανεμόταν στις οικίες.

Collection


Οι νεαρές βρίσκονται μπροστά απο ένα παράθυρο του αββαείου, το οποίο έχει εξαιρετική θέα.

Collection


Στην φωτογραφία διακρίνεται ο κούλες του κάστρου της Κερύνειας, ο οποίος βρίσκεται εντός του λιμανιού, αλλά και χαρακτηριστικά πλοία της εποχής.

Collection


Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Λατίνων είναι οικοδόμημα Γοτθικής αρχιτεκτονικής και ανάγετι στον ύστερο 13ο αιώνα. Στην Αμμόχωστο υπήρχαν δυο εκκλησίες αφιερωμένες στον Άγιο Γεώργιο, η μια Ελληνική Ορθόδοξη και η άλλη Καθολική. Δια το λόγο αυτό ο πληθυσμός έδωσε στην κάθεμια το αντίστοιχο προσωνύμιο, δηλ. των Ελλήνων και των Λατίνων.

Collection


Το Αββαείο του Μπέλλαπαις είναι από τα πιο σημαντικά εναπομείναντα μνημεία Γοτθικής μοναστικής αρχιτεκτονικής στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι πηγές αναφέρουν το αββαείο ως κτίριο Αυγουστινιανών κανόνων το οποίο ιδρύθηκε από τον βασιλιά της Ιερουσαλήμ, Aimery de Lusignan (1198-1205).

Collection