Η Μ.Α.ΕΠ. ιδρύθηκε στις 10/06/08. Από τo Μάιο του 1990 μέχρι και τις 09 Ιουνίου 2008 λειτουργούσε ως Αεροπορική Πτέρυγα Αστυνομίας (Α.Π.Α.). Ο στόλος της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας αριθμεί δεκαέξι σκάφη, τα οποία ανάλογα με το μέγεθος, τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την περιοχή πλου και την αποστολή τους, κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες. Στην Κατηγορία Α΄ που περιλαμβάνει πέντε ταχύπλοα περιπολικά σκάφη μεγάλης ακτίνας δράσης (F.P.B.-JET). Στην Κατηγορία Β΄ που περιλαμβάνει πέντε περιπολικά σκάφη μέσης ακτίνας δράσης (SAB-12). Στην Κατηγορία Γ΄ που περιλαμβάνει έξι μικρά ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη (R.I.B./SP7)

Collection


Ο Αρχ. Μακάριος, μαζί με τον τότε Υπουργό Εσωτερικών Π. Γιωρκάτζη, τον Αρχηγό Αστυνομίας Χ. Χασάπη και τον Αρχηγό της Χωροφυλακής Α. Νιαζη επιθεωρούν παράταξη αποτελούμενη από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους Αστυνομικούς και Χωροφύλακες

Collection


Φωτογραφία έξω από το κτίριο της Εθνικής Ακαδημίας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (National Academy of FBI) στην Ουάσιγκτον, κατά την αποφοίτηση της 72ης σειράς μαθημάτων.

Collection


Ο Αρχηγός Αστυνομίας Σάββας Αντωνίου (πρώτος από αριστερά) μαζί με άλλους αξιωματικούς της δύναμης. Χρονολογείται μεταξύ 1971-1980.

Collection