Η εκκλησία του Προφήτη Ηλία κτίστηκε πρόσφατα κοντά στα θεμέλια ενός παλαιότερου ναού. Ο Προφήτης Ηλίας εορτάζεται στις 20 Ιουλίου.

Collection


Το παρεκκλήσι είναι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο. Βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό Γερμασόγεια και Μουτταγιάκα. Κτίστηκε το 1981 στη θέση ενός παλιού παρεκκλησίου.

Collection


Το όνομα προήλθε απο τα ΙΕΡΑ & ΜΕΣΟΓΕΙΑ. Κατοικήθηκε απο τους αρχαίους χρόνους, βάση των αρχαίων τάφων που βρέθηκαν. Κατα την περίοδο της Φραγκοκρατίας, το χωρίο ήταν κτήμα των Ναϊτών και μαζί με άλλα 23 αποτελούσαν τη Μεγάλη Κουμανταρία. Ανακηρύχθηκε σε Δήμο το 1994.

Collection


Άρχισε να κτίζεται 9/3/1898 και τελείωσε το 1904.Είναι βασιλικού ρυθμού, μονόκλιτη βασιλική. Είναι αφιερωμένη στην Αγία Παρασκευή και η μνήμη της εορτάζεται στις 26 Ιουλίου.

Collection


Στεγάζεται σε παλία οικία του 1914 η οποία έχει αναπαλαιωθεί και κηρυχθεί σε μνημείο Β΄Πίνακα. Χρησιμοποιήται για συνεδριάσεις,πολιτικούς γάμους,εκθέσεις και το υπαίθριο αμφιθέατρο για πολιτιστικές δραστηριότητες.

Collection


Η κύρια παραλία της Λεμεσού στην περιοχή της Γερμασόγειας.

Collection


Το αρχαιότερο εκκλησάκι εντός του χωριού Γερμασόγειας. Χρονολογείται τον 12 ον αιώνα μ.Χ. και οι τοιχογραφίες τον 15ον αιώνα. Κατατάσσεται στα αρχαία μνημεία του Β΄ πίνακα.

CollectionΤο μεσαιωνικό γεφύρι βρίσκεται κτισμένο πάνω στην κοίτη του ποταμού «Άμαθος» στην περιοχή του Ποταμού Γερμασόγειας. Αποτελεί ένα από τα ελάχιστα μνημεία της εποχής της Φραγκοκρατίας που διασώζονται στην περιοχή.
Το γεφύρι αποτελείτο από δύο οξυκόρυφα τόξα κτισμένα από πέτρα της περιοχής. Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 κατά τη διάρκεια εκτέλεσης έργων οργάνωσης και ευθυγράμμισης της κοίτης του ποταμού με στόχο την αποφυγή πλημμύρων προστέθηκε στο γεφύρι ακόμα ένα τόξο.

Collection