Η εκδρομή έγινε με το λεωφορείο του Νάκη Σάντη. Πανω στο λεωφορείο διακρίνονται οι Παρασκευάς Παρασκευά, Δημήτρης Γεωργίου, Νίκος Παττίχης, Λοϊζος Πόππας, Γεώργιος Κ. Χατζησωτηρίου και Πάνος Σ. Σπανός. Κάτω διακρίνονται οι Πάμπος Ν. Χριστοφή, Γεώργιος Χούτρης, Τάκης Χατζησωτηρίου, Κίκης Καλλίνικου, Μίκης Χοίρας, Μάρκος Ν. Σπανός, Νάκης Σάντης, Ανδρέας Παττίχης και Μελής Παττίχης.

Collection


Το πλούμισμα της Ελένης Παπαδοπούλου από την αδερφή της, Χριστούλα Μακρή. Το πλούμισμα (ή ο χορός) της νύφης αποτελούσε ένα απο τα έθιμα που λάμβαναν χώρα τη Δευτέρα μετά τον γάμο. Η νύφη παρουσιάζεται ντυμένη με μαύρο φόρεμα, δώρο του γαμπρού, και ο γαμπρός με φορεσιά, δώρο της νύφης. Με τη συνοδεία μελωδίας, η νύφη χορεύει αντικριστό χορό με τον γαμπρό και ύστερα με την κουμέρα κι ο γαμπρός με τον κουμπάρο. Έπειτα, οι γονείς και οι φίλοι πλουμίζουν την νύφη, οι οποίοι προσέρχονται καθώς χορεύει, και στερεώνουν στο σκούφωμά της κομμάτι από ύφασμα και αρμαθιές από χαρτονομίσματα. Συγχρόνως πλουμίζουν και τον γαμπρό.

Collection


Το ρόστερ της ομάδας τη ποδοσφαιρική χρονιά 1959-1960 αποτελούσαν οι Κώστας Φανταίος, Ιούλιος Συλιτζιώτης, Μιχάλης Κωνσταντίνου (Γαβαλούδι), Γιώργος Πρωτοπαπάς, Γιαννάκης Περεντός, Κώστας Ευαγγελίδης, Ανδρέας Παπαδήμας, Κώστας Σταύρου (Σιαμαλάς), Ανδρέας Γεωργίου (Καντηλανάφτης), Κώστας Αντωνίου (Ταβέλλας), Πανίκος Κρυστάλλης, Φειδίας Τομάζος, Κρίστης Βέβης, Δημητράκης Αντωνίου, Ανδρέας Κονναρής, Κωστάκης Διανέλλος, Γιαννάκης Βασιλειάδης, Κωστάκης Βασιλειάδης, Λούκας Λαμάρης, Γιώργος Βουδάσκας.

Collection


Η φωτογραφία λήφθηκε σε φωτογραφείο στην Αμμόχωστο αλλά η πρωτότυπη χάθηκε κατά την Τουρκική εισβολή του 1974. Ωστόσο αντίγραφό της διασώθηκε από τον θείο της στην Αμερική. Στην φωτογραφία η Δέσπω είναι τριών χρονών. Η Δέσπω όταν φοιτούσε στο δημοτικό σχολείο θυμάται ότι της άρεσαν πολύ τα μαθηματικά. Ήταν πάντα πρώτη στην τάξη. Η δασκάλα και ο δάσκαλος της, κος Σταύρος, τότε για να την ευχαριστήσουν άνοιγαν ένα μεγάλο ερμάρι και της έδιναν μολύβι, ή σβηστήρι για επιβράβευση.
Η Δέσπω στην συνέχεια αφού αποφοίτησε από το Λύκειο πήγε σε κολλέγιο στην Λευκωσία, όπου σπούδασε γραμματειακές σπουδές. Στην συνέχεια εργάστηκε ως υπάλληλος σε ναυτιλιακή εταιρεία και αργότερα επι σειρά ετών στο αεροδρόμιο Λάρνακας ως συνοδός εδάφους. Από τον γάμο της με τον Αντώνη Ηλία απέκτησαν ένα γιο και μια κόρη. Ο Αντώνης Ηλία, σπούδασε Οικονομικά στην Λυών. Μετά τις σπουδές του εργοδοτήθηκε στην Ελληνική Τράπεζα όπου και αφυπηρέτησε ως Διευθυντής. Η Δέσπω ασχολείται για πολλά χρόνια με την ζωγραφική όπως και η μητέρα της. Επίσης είναι σε χορωδία.

Collection


Η φωτογραφία λήφθηκε την ημέρα του γάμου του ζεύγους. Το ζευγάρι γνωρίστηκε και παντρεύτηκε από αγάπη.

Collection


Πρωταγωνιστούν Κώστας Χατζηχρήστος, Κάκια Αναλυτή, Κώστας Κακάβας, Ξένια Καλογεροπούλου και η Ρίκα Διαλυνά.

Collection


Τίγρης στην ομίχλη :
Η δυναμικότερη και αγωνιωδέστερη αστυνομική περιπέτεια δράσεως και τρομακτικών συγκρούσεων. Άγριο ανθρωποκυνηγητό συγκλονιστική υπόθεση, δράση απο την αρχή εώς το τέλος.

Collection


Φιλολογική Κύπρος 1960
Επιτροπή Εκδόσεως: Κ. Σπυριδάκις, Θ. Σοφοκλέους, Κ. Χρυσάνθης
Επιμελητής Ύλης: Κύπρος Χρυσάνθης
Στο εξώφυλλο: Μυκηναϊκό αγγείο της Κύπρου.

Collection


Διακρίνονται από αριστερά: Χριστόδουλος Μ. Θεοδουλή, Κωσταρής Γ. Λούκα από Αγρίδια, Χριστόδουλος Σ. Χρυσοστόμου ‘Ππολής‘, Αρεστής Θεοδώρου, Χαμπής Ι. Κουτσού, Πελοπίδας Βασιλειάδης, Χρίστος Παπαθεοδούλου από Αγρίδια, Στέλιος Σολωμή, Ιωάννης Ελευθερίου, Κώστας Xατζηφαίδωνος, Θεοδόσης μαστρε-Γιαννή Παπαβασιλείου.

Collection