Αψίδα

Η Δέσπω Μενοίκου-Ηλία σε νηπιακή ηλικία

Dublin Core

Title

Η Δέσπω Μενοίκου-Ηλία σε νηπιακή ηλικία

Alternative Title

Despo Menicou-Elia as a toddler

Description

Η φωτογραφία λήφθηκε σε φωτογραφείο στην Αμμόχωστο αλλά η πρωτότυπη χάθηκε κατά την Τουρκική εισβολή του 1974. Ωστόσο αντίγραφό της διασώθηκε από τον θείο της στην Αμερική. Στην φωτογραφία η Δέσπω είναι τριών χρονών. Η Δέσπω όταν φοιτούσε στο δημοτικό σχολείο θυμάται ότι της άρεσαν πολύ τα μαθηματικά. Ήταν πάντα πρώτη στην τάξη. Η δασκάλα και ο δάσκαλος της, κος Σταύρος, τότε για να την ευχαριστήσουν άνοιγαν ένα μεγάλο ερμάρι και της έδιναν μολύβι, ή σβηστήρι για επιβράβευση.
Η Δέσπω στην συνέχεια αφού αποφοίτησε από το Λύκειο πήγε σε κολλέγιο στην Λευκωσία, όπου σπούδασε γραμματειακές σπουδές. Στην συνέχεια εργάστηκε ως υπάλληλος σε ναυτιλιακή εταιρεία και αργότερα επι σειρά ετών στο αεροδρόμιο Λάρνακας ως συνοδός εδάφους. Από τον γάμο της με τον Αντώνη Ηλία απέκτησαν ένα γιο και μια κόρη. Ο Αντώνης Ηλία, σπούδασε Οικονομικά στην Λυών. Μετά τις σπουδές του εργοδοτήθηκε στην Ελληνική Τράπεζα όπου και αφυπηρέτησε ως Διευθυντής. Η Δέσπω ασχολείται για πολλά χρόνια με την ζωγραφική όπως και η μητέρα της. Επίσης είναι σε χορωδία.
The photograph was captured at a photography studio in Famagusta but the original one has been lost during the Turkish invasion in Cyprus. The specific copy of the photo was rescued because relatives of Astero in USA had it in their photographic archive.

Source

Astero Menoikou
Αστέρω Μενοίκου

Publisher

Library of Cyprus University of Technology
Digital Heritage Research Lab Cyprus University of Technology

Date

Format

jpeg

Language

el
en

Type

Identifier

AST_MEN_027

Coverage

35.12489, 33.94135

Spatial Coverage

35.12489, 33.94135

Temporal Coverage

Modern (1960-2008)

Files

Collection

Citation

Αστέρω Μενοίκου and Astero Menoikou, “Η Δέσπω Μενοίκου-Ηλία σε νηπιακή ηλικία,” Αψίδα, accessed April 19, 2024, https://apsida.cut.ac.cy/items/show/47744.