Η φωτογραφία λήφθηκε πιθανόν ως αναμνηστική κατά την κατάταξή τους στα Πολεμίδια περί το 1942. Αναγνωρίζονται όρθιοι από αριστερά: Μιχάλης Βασίλη [Παπαχριστοδούλου](CY542) και Χριστόφορος Πουργούρης (CVF4086), καθήμενος ο Θεόδωρος Ιωάννου Σπύριτος (CY16841).

Ο Μιχάλης ήταν γιος του παπα-Χριστόδουλου Βασίλη της παλιάς οικογένειας Γιαννή Μιχαήλ Κήζη των Χανδριών και της Χριστίνας του Γιωρκουδκιού Μιχαήλ Σπανού. Στρατεύτηκε στις 4.12.1939 με τον κωδικό CY542. Μετά την αποστράτευσή του νυμφεύτηκε το 1949 τη Μυροφόρα Στυλιανού Μιχαήλ Μικέλλη με την οποία απέκτησαν πέντε παιδιά (Χριστόδουλο, Στέλιο Κούλα, Χριστίνα, Ανδρέα). Εργάστηκε σε όλη τη ζωή του ως αμιαντωρύχος.
Ο Θεόδωρος Ιωάννου Σπύριτος ήταν γιος του Γιαννή «Σπύριτου» Κυριάκου ή «Τζυρκαλλή» Χατζηιωάννου της παλιάς οικογένειας Χατζηγιάννη (Ματσέντου) Παπαλοΐζου των Σπηλιών-Λιβαδιού. Στρατεύτηκε στις 25.2.1941 με τον κωδικό CY16841. Πριν την στράτευσή του είχε νυμφευτεί την Ελπινίκη Γιορδαμλή από τη Βυζακιά-Νικητάρι, με την οποία απέκτησαν μια κόρη τη Γιαννούλα. Ο Θεόδωρος πέθανε νέος στις αρχές της δεκαετίας 1950 και η σύζυγός του μετοίκησε περί το 1957 στη Βυζακιά.
Ο Χριστόφορος ευρύτερα γνωστός ως «Ττόφας», γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας 1920 και ήταν το πρώτο από πέντε παιδιά του Κωστή Γιωρκάτζη Πουργούρη, επιστάτη στο μεταλλείο Αμιάντου, από το Πελένδρι και της Ελένης Χριστοδούλου «Ττολόρη» Χριστοφή Βαλιαντή. Στη δεκαετία του 1930 έμαθε βιολί και έπαιζε στους γάμους για πολλά χρόνια, συνοδευόμενος στο λαγούτο από τον πατέρα του. Στρατεύτηκε -άγνωστο πότε- με τον κωδικό CYF4086. Μετά την αποστράτευσή του νυμφεύτηκε στη Βυζακιά την Χρυσταλλού Κορδάτου, με την οποία απέκτησαν 9 παιδιά και ζούσαν στη Βυζακιά.

Collection