Αψίδα

Η ζωγράφος Νίκη Σιακαλλή Μενοίκου

Dublin Core

Title

Η ζωγράφος Νίκη Σιακαλλή Μενοίκου

Alternative Title

The painter Niki Shakalli Menoikou

Description

Σπούδασε ζωγραφική σε Γαλλική σχολή. Την μέρα κρατούσε το νοικοκυριό, φρόντιζε την άλλη της κόρη και τον σύζυγό της, και το βράδυ μέχρι της πρωινές ώρες μελετούσε. Όταν παντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε στην Αμμόχωστο συμμετείχε μαζί με άλλους ζωγράφους-μέλη του ΕΚΑΤΕ (μεταξύ των οποίων και ο γνωστός Αμμοχωστιανός ζωγράφος Γιώργος Σκοτεινός) σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις. Μετά την Τουρκική εισβολή, όταν η οικογένεια εγκαταστάθηκε στις ελεύθερες περιοχές, η Νίκη Σιακαλλή συνέχισε να ζωγραφίζει και δημιούργησε το δικό της ατελιέ στο σπίτι της. Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγράφων-μέλών του συνδέσμου ΣΚΑΛΑ (Σύνδεσμος Καλλιτεχνών Λάρνακας) στην Λάρνακα και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να ενημερώνεται για τα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Niki studied painting at a French school. She participated in various group exhibitions in Ammochostos and Larnaca and continues until today to paint and keep herself up to date with the latest trends on the field of painting.

Source

Αστέρω Μενοίκου
Astero Menoikou

Publisher

Library of Cyprus University of Technology
Digital Heritage Research Lab Cyprus University of Technology

Format

jpeg

Language

el
en

Type

Identifier

AST_MEN_134
AST_MEN_135
AST_MEN_136
AST_MEN_137

Coverage

34.92291, 33.6233

Spatial Coverage

34.92291, 33.6233

Temporal Coverage

Modern (1960-2008)

Files

Collection

Citation

Αστέρω Μενοίκου and Astero Menoikou, “Η ζωγράφος Νίκη Σιακαλλή Μενοίκου,” Αψίδα, accessed March 28, 2024, https://apsida.cut.ac.cy/items/show/48867.