Αψίδα

Η Στάρ Κύπρος 1989, ΄Ιρμα Βούλγαρη

Dublin Core

Title

Η Στάρ Κύπρος 1989, ΄Ιρμα Βούλγαρη

Alternative Title

Irma Voulgari, Star Cyprus 1989

Description

Η Ίρμα Βούλγαρη συμμετείχε και στον διαγωνισμό Μιςς Κόσμος.
Η Μιςς Κύπρος μαζί με την Μίςς Ισημερινός στα αριστερά και την Μίςς Κόστα Ρίκα στα δεξιά.
Στην δεύτερη φωτογραφία η Στάρ Κύπρος, ΄Ιρμα Βούλγαρη, με την δημοσιογράφο, Αστέρω Μενοίκου.
Με αφορμή την συμμετοχή της στα καλλιστεία, η Ίρμα Βούλγαρη παραχώρησε συνέντευξη στην δημοσιογράφο του "Κίμων Πρέςς", Αστέρω Μενοίκου, περιγράφοντας την εμπειρία της. Στις 11 Ιανουαρίου 1990 το περιοδικό 'ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ' έβαλε και στο εξώφυλλο του το θέμα των καλλιστείων και συμπεριέλαβε την συνέντευξη της Ίρμας Βούλγαρη στην Αστέρω Μενοίκου. Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε δίνοντας έμφαση "στην κυπροτουρκική φιλία στα καλλιστεία".
"Πραγματικά έμεινα κατενθουσιασμένη από τα υπέροχα τοπία που είδα, την νοοτροπία, τα ήθη, τα έθιμα και τον διαφορετικό τρόπο ζωής στην Κίνα. Πρώτος μου σταθμός ήταν η Ταϊβάν όπου έμεινα τρείς εβδομάδες. Στο χρονικό διάστημα που έμεινα στην Ταϊβάν μου δόθηκε η ευκαιρία να δω και να φωτογραφηθώ στα εξαίρετα αρχιτεκτονικά οικοδομήματα (εντελώς διαφορετικά από τα Ευρωπαϊκά), στις παγόδες και στα καταπράσινα πάρκα με τις θαυμάσιες γέφυρες και τις λιμνούλες. Οι άνθρωποι της Ταϊβάν ήταν φιλόξενοι και ευγενικοί και προσπάθησαν να μας εξοικειώσουν με το περιβάλλον τους. Η ενδυμασία τους είναι Ευρωπαϊκή αλλά ο επισκέπτης θα διακρίνει και ανθρώπους που συνεχίζουν να ντύνονται με τις παραδοσιακές τους στολές και τα κιμονό. Αρκετά ευχάριστα πέρασαν οι τρεις βδομάδες στην Ταϊβάν, αν εξαιρέσουμε τις λίγες κουραστικές μέρες με το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα. Οι απερίγραπτες εκπλήξεις και τα πανέμορφα αξιοθέατα χαράκτηκαν έντονα στην μνήμη μου. Ο νέος μας προορισμός μετά την Ταϊβάν ήταν το υπέροχο Χόνγκ Κόνγκ. Κατά την άφιξή μας σε ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου, το New World Hotel, μας υποδέχτηκε ο διευθυντής του ξενοδοχείου και μας ευχήθηκε ευχάριστη διαμονή. Πραγματικά έζησα δύο φανταστικές βδομάδες στο Χόνγκ Κόνγκ, βλέποντας καινούρια αξιοθέατα και ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής. Τεράστιοι ουρανοξύστες και πολυτελή ξενοδοχεία απλώνονταν στην δεξιά πλευρά του ξενοδοχείου που διέμενα, ενώ στα αριστερά η ήσυχη θάλασσα με τις χιλιάδες βαρκούλες και τα πλεούμενα έπαιρνε τον επισκέπτη στην απέναντι πλευρά του Χόνγκ Κόνγκ. Η έκπληξη μου ήταν μεγάλη όταν συναντήθηκα με ένα ζευγάρι που άρχισε να μου μιλά με την κυπριακή διάλεκτο. Το ζευγάρι ήταν Αγγλοκύπριοι και μου είπαν ότι εργάζονται στον οργανισμό της "Μιςς Κόσμος" στο Χόνγκ Κόνγκ. Στις 22 Νοεμβρίου έγιναν τα Παγκόσμια Καλλιστεία 1989, όπου "Μιςς Κόσμος " 1989 ανακηρύχθηκε η "Μιςς Πολωνία".
Η Στάρ Κύπρος 1989 ΄Ιρμα Βούλγαρη θυμάται: "Στο διαγωνισμό συνδέθηκα με την "Μίςς Γαλλία" και την "Μίςς Τουρκία", ή οποία ήταν πολύ φιλική και ευγενική μαζί μου. Φωτογραφήθηκα αρκετές φορές μαζί της, όχι μόνο με τα βραδυνά μας φορέματα, αλλά και την παραδοσιακή μας στολή. Δεν συζητήσαμε ποτέ για το κυπριακό πρόβλημα, γιατί δεν ήθελα να δημιουργηθεί κάποια ψυχρότητα μεταξύ μας".
Irma Voulgari with Miss World (left) and Miss Costa Rica (right). In the second picture Irma Voulgari is photographed with journalist, Astero Menoikou, during an interview.

Source

Αστέρω Μενοίκου
Astero Menoikou

Publisher

Library of Cyprus University of Technology
Digital Heritage Research Lab Cyprus University of Technology

Date

Format

jpeg

Language

el
en

Type

Identifier

AST_MEN_046
AST_MEN_047
AST_MEN_060
AST_MEN_061

Coverage

35, 33
35, 105

Spatial Coverage

35, 33
35, 105

Temporal Coverage

Modern (1960-2008)

Files

Collection

Citation

Αστέρω Μενοίκου and Astero Menoikou, “Η Στάρ Κύπρος 1989, ΄Ιρμα Βούλγαρη,” Αψίδα, accessed April 20, 2024, https://apsida.cut.ac.cy/items/show/48831.