Αψίδα

Ημέρα της κηδείας του Σιακαλλή Μενοίκου

Dublin Core

Title

Ημέρα της κηδείας του Σιακαλλή Μενοίκου

Alternative Title

Funeral day of Shiakallis Menicou

Description

Στην φωτογραφία απεικονίζονται η δεύτερη κόρη του, Αστέρω (αριστερά), η σύζυγός του (κέντρο) και η πρώτη του κόρη, Δέσπω (δεξιά). Ο Σιακαλλής Μενοίκου πέθανε, το 1983, σε ηλικία 55 χρονών από έμφραγμα μυοκαρδίου. Όσοι γνώρισαν τον Σιακαλλή θυμούνται μέχρι σήμερα πόσο καλός άνθρωπος ήταν. Η οικογένεια θυμάται ακόμα όλον εκείνο τον κόσμο που παρευρέθηκε στην κηδεία του γιατί ήταν πολύ καλός και αξιαγάπητος άνθρωπος. Επίσης στην δουλειά του στο Τελωνείο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Όταν μετά από χρόνια, η κόρη του Αστέρω εργοδοτήθηκε στο Τελωνείο, την πλησίαζαν γνωστοί του πατέρα της που τους εξυπηρέτησε και της έλεγαν τα καλύτερα λόγια γιαεκείνον. Αυτή ήταν τελικά και η ηθική ικανοποίηση όλης της οικογένειας.
Η Νίκη Σιακαλλή κάλεσε την ημέρα της κηδείας φωτογράφο για να απαθανατίσει την κηδεία. Ήθελε να την στείλει στους τρεις αδελφούς του που διέμεναν μόνιμα στην Αμερική, και οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραστούν στην κηδεία.
On the left, Astero, one of his daughters, is depicted, on the centre, his spouse and, on the right his other daughter Despo.

Source

Astero Menoikou
Αστέρω Μενοίκου

Publisher

Library of Cyprus University of Technology
Digital Heritage Research Lab Cyprus University of Technology

Date

Contributor

Astero Menoikou
Αστέρω Μενοίκου

Format

jpeg

Language

el
en

Type

Identifier

AST_MEN_034

Coverage

34.92291, 33.6233

Spatial Coverage

34.92291, 33.6233

Temporal Coverage

Modern (1960-2008)

Files

Collection

Citation

Αστέρω Μενοίκου and Astero Menoikou, “Ημέρα της κηδείας του Σιακαλλή Μενοίκου,” Αψίδα, accessed May 8, 2024, https://apsida.cut.ac.cy/items/show/47750.