Αψίδα

Monk in Mount Athos

Dublin Core

Title

Monk in Mount Athos

Description

By Braesas Dimos (1882 – 1964)
Oil painting on wood. 17 x 24 cm
A portrayal of an elderly monk at “Arsanas of Simonopetra” (the port at the foot of a known monastery). The painting was listed in a book published by the National Bank of Greece for an exhibition on “Mount Athos in Greek Art”. The painter Demos Braesas (1880-1964) originated from Aitoliko of the region of Messolonghi and died in Athens.

Μπραέσας Δήμος. Ελαιογραφία πάνω σε ξύλο. 17 x 24 εκ
« Μοναχός του Αγίου Όρους ». Στον πίνακα απεικονίζεται ένας ηλικιωμένος μοναχός μπροστά στην είσοδο της « Mονής της Mετανοίας » του. Ο πίνακας αυτός περιελήφθη σε βιβλίο που εκδόθηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για μια Έκθεση για το Άγιο Όρος ( Άθω).
Ο Μπραέσας Δήμος γεννήθηκε στο Αιτωλικό. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών και αποφοίτησε το 1909. Υπήρξε συντηρητικός ζωγράφος όπου κινήθηκε στις τάσεις και τα αχνάρια του Ν. Λύτρα και του Σ. Μηλιάδη. Καλλιέργησε ένα ιμπρεσιονιστικό ύφος με αφαιρετικές χρωματικές και σχηματικές απλουστεύσεις αναζητώντας την πραγματική ζωγραφική ποιότητα των έργων του. Χρησιμοποίησε πλούσια και πυκνή χρωματική πάστα σε ελαφρώς λαμπερούς και αρμονικούς τόνους αποδίδοντας απλά καθημερινά θέματα.

Ασχολήθηκε με την τοπιογραφία και την προσωπογραφία. Το 1944 διετέλεσε πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Παρουσίασε πολλά έργα του σε ατομικές εκθέσεις από το 1920 έως το 1963, έλαβε μέρος στην Μπιενάλε της Βενετίας το 1934 και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην Exposition Internationale στο Παρίσι. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών.

http://amvrakia.blogspot.com/2009/05/dimos-braessas-1880-1964.html

Creator

Source

Charalambos Christoforou Collection
Συλλογή Χαράλαμπου Χριστοφόρου

Publisher

Library of Cyprus University of Technology
Digital Heritage Research Lab of Cyprus University of Technology

Rights

Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού.

Relation

http://christianart-gallery.com/shop/christian-art/monk-in-mount-athos/

Format

JPG

Language

en
el

Type

Identifier

CHART_CA_ (157)

Coverage

35.160253, 33.369239

Files

Citation

Braesas Dimos, “Monk in Mount Athos,” Αψίδα, accessed May 5, 2024, https://apsida.cut.ac.cy/items/show/32173.