Αψίδα

Τιμητικός Τίτλος Βατικανού προς τον κ. Άντη Σωτηριάδη: Ordo Sancti Gregorii Magni

Dublin Core

Title

Τιμητικός Τίτλος Βατικανού προς τον κ. Άντη Σωτηριάδη: Ordo Sancti Gregorii Magni

Description

Ο πάπας Ιωάννης απένειμε στον κ. Άντη Σωτηριάδη τον τιμητικό τίτλο του Βατικανου, "Ιππότης του Τάγματος Γρηγορίου του Μεγάλου ", το 1962. Ο κ. Άντης Σωτηριάδης ήταν ο πρώτος μη καθολικός στον οποίο απενεμήθηκε αυτός ο τίτλος.
Ο τιμητικός τίτλος "Ιππότης του Τάγματος Γρηγορίου του Μεγάλου",(λατινικά: Ordo Sancti Gregorii Magni, Ιταλικά: Ordine di San Gregorio Magno) καθιερώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1831 από τον Πάπα Γρηγόριο ΙΣΤ, επτά μήνες μετά την εκλογή του από τη θέση του από το Σώμα των καρδιναλίων.
Το Τάγμα του Αγίου Γρηγορίου του Μεγάλου είναι μία από τις πέντε παραγγελίες της Ιπποτοκρατίας της Αγίας Έδρας. Αυτή η ειδική τιμή απονέμεται στους άνδρες και στις γυναίκες (σε σπάνιες περιπτώσεις σε μη Καθολικούς), σε αναγνώριση των προσωπικών τους υπηρεσιών προς την Αγία Έδρα και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Source

Monica (Mona) Soteriades Archive

Αρχείο Μόνικας (Μόνας) Σωτηριάδου

Publisher

Library of Cyprus University of Technology

Digital Heritage Research Lab of Cyprus University of Technology

Date

Rights

Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού.

Format

JPG

Language

LA

Type

Identifier

MSC1 (5)

Files

Citation

Monica (Mona) Soteriades and Μόνικα (Μόνα) Σωτηριάδου, “Τιμητικός Τίτλος Βατικανού προς τον κ. Άντη Σωτηριάδη: Ordo Sancti Gregorii Magni,” Αψίδα, accessed April 26, 2024, https://apsida.cut.ac.cy/items/show/26188.