Αψίδα

Sport Club "Ο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΣ"

Dublin Core

Title

Sport Club "Ο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΣ"

Alternative Title

Αθλητικός Όμιλος "Ο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΣ"

Description

Το Προσφυγικό Σωματείο ‘’Ο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΣ’’ Κυθρέας ιδρύθηκε το 1985 με πρωτοβουλία του αείμνηστου ‘Άριστου Αριστείδου από την Κυθρέα και τη συνεργασία άλλων ατόμων.
Στις 9 Οκτωβρίου 1985 συνήλθε στη Λάρνακα η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση που ομόφωνα αποφάσισε την ίδρυση και δραστηριοποίηση του Αθλητικού Ομίλου.
Προσωρινή έδρα του νέου Σωματείου ορίστηκε η Λάρνακα με σκοπό την Εθνική, Ηθική, Κοινωνική, Πνευματική και Σωματική διαπαιδαγώγηση και διάπλαση των μελών του Ομίλου και η συμβολή του στη διατήρηση της μνήμης και του ονόματος της Κυθρέας μέχρι την επιστροφή στην κατεχόμενη από τα τούρκικα στρατεύματα κωμόπολη.
Από το 1992 “Ο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΣ” έλαβε μέρος σ’ όλα τα προγράμματα των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων και οργάνωσε ομάδες Χάντμπολ εφήβων, παίδων, κορασίδων και μίνι κορασίδων καθώς επίσης και ομάδα καλαθόσφαιρας. Ομάδες του Σωματείου κέρδισαν αρκετά τρόπαια και έγιναν πόλος έλξης των νέων κοριτσιών της περιοχής Λάρνακας και των ελευθέρων περιοχών Αμμοχώστου. Συμμετείχαν επίσης σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με πολύ αξιόλογα αποτελέσματα.
Πέραν όμως από τον Αθλητισμό ,” Ο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΣ” είχε έντονη δραστηριότητα στο Εθνικό θέμα και συγκεκριμένα στο θέμα προβολής της κατεχόμενης Κυθρέας.
Δυστυχώς λόγω κυρίως οικονομικών δυσχερειών το Σωματείο έχει περιέλθει σε αδράνεια εδώ και κάποιο διάστημα, δεν παύει όμως ν’ αποτελεί το έργο του στοιχείο περηφάνειας για κάθε πρόσφυγα Κυθρεώτη.

Source

Kythrea Municipality
Δήμος Κυθρέας

Publisher

Library of Cyprus University of Technology
Digital Heritage Research Lab of Cyprus University of Technology

Contributor

Kythrea Municipality
Δήμος Κυθρέας

Rights

Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού.

Format

JPG

Language

EL

Type

Identifier

KKC(1)

Coverage

35.253662, 33.470229

Files

Citation

Kythrea Municipality and Δήμος Κυθρέας, “Sport Club "Ο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΣ",” Αψίδα, accessed April 27, 2024, https://apsida.cut.ac.cy/items/show/20776.