Αψίδα

Mayor of the Kythrea Municipality, Petros M. Kareklas
(2012-Present)

Dublin Core

Title

Mayor of the Kythrea Municipality, Petros M. Kareklas
(2012-Present)

Alternative Title

Δήμαρχος Δήμου Κυθρέας, Πέτρος Μ. Καρεκλάς
(2012-Σήμερα)

Description

Περίοδος 2012-Σήμερα Πέτρος Μ. Καρεκλάς

Γεννήθηκε στις 19 Απριλίου του 1949 στην Κυθρέα. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Freiburg της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γερμανίας, με υποτροφία του Ιδρύματος D.A.A.D. Συνέχισε αργότερα τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια στη Ν. Καρολίνα στις Η.Π.Α με υποτροφία του Κυπρο-Αμερικανικού Προγράμματος Υποτροφιών, απ’ όπου απέκτησε και το διδακτορικό του τίτλο στα Οικονομικά. Εξειδικεύτηκε στη Μακροοικονομία και τα Χρηματοοικονομικά, τη Διεθνή Οικονομία και τα Οικονομικά Ανθρωπίνων Πόρων.

Για αρκετά χρόνια υπηρέτησε στο δημόσιο τομέα: στο Τμήμα Στατιστικής και Ερευνών του Υπουργείου Οικονομικών μέχρι το 1986 και από τα τέλη του 1999 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής σε διάφορα Υπουργεία (Παιδείας και Πολιτισμού, Άμυνας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης). Υπηρέτησε επίσης από το 1986 μέχρι το 1998 στον ιδιωτικό τομέα ως Οικονομικός Διευθυντής στην Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Τον Ιανουάριο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα μετά από τις εκλογές για ανάδειξη Τοπικών Αρχών ως Δήμαρχος του κατεχόμενου Δήμου της Κυθρέας, αξίωμα στο οποίο υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο δρ. Καρεκλάς έχει δεχθεί σημαντικές Τιμητικές Διακρίσεις (από τον Πρόεδρο της Ο. Δ. της Γερμανίας, από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και άλλες), έχει προεδρεύσει ή διατελέσει μέλος σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια ή Σώματα στην Κύπρο και στο εξωτερικό, έχει δημοσιεύσει άρθρα, κριτικές βιβλίων και άλλα σε ντόπια και ξένα περιοδικά και βιβλία και έχει συμμετάσχει σε σωρεία διασκέψεων, σεμιναρίων και συμποσίων εντός και εκτός Κύπρου.
Είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο θυγατέρων.

Source

Kythrea Municipality
Δήμος Κυθρέας

Publisher

Library of Cyprus University of Technology
Digital Heritage Research Lab of Cyprus University of Technology

Contributor

Kythrea Municipality
Δήμος Κυθρέας

Rights

Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού.

Format

JPG

Language

EL, EN

Type

Identifier

Mayor 2012-Present

Coverage

35.253662, 33.470229

Files

Citation

Kythrea Municipality and Δήμος Κυθρέας, “Mayor of the Kythrea Municipality, Petros M. Kareklas (2012-Present),” Αψίδα, accessed April 27, 2024, https://apsida.cut.ac.cy/items/show/19196.