Αψίδα

Σταλακτίτες (Φοινί, Κύπρος)

Dublin Core

Title

Σταλακτίτες (Φοινί, Κύπρος)

Alternative Title

Stalactites (Phini, Cyprus)

Description

Ένα μαγευτικό θέαμα από Σταλακτίτες δημιούργημα της φύσης συναντούμε στις όχθες τους ποταμού Διαρίζου στην περιοχή «Ρέξιμο» στο Φοινί.

Στις όχθες τους ποταμού Διαρίζου θέλησε η φύση να δείξει τη δύναμή της σε δημιουργία σταλακτιτών στην κοινότητα Φοινιού. Κατεβαίνοντας στη κύτη του ποταμού στην περιοχή Ρέξιμο, συναντάς τους σταλακτίτες, αριστερά στις όχθες του ύψους 30-35m, όπου ο διάκοσμος εντυπωσιάζει και γίνεται διαρκώς πλουσιότερος.

Εντυπωσιάζουν κυρίως οι σταλακτίτες και οι μικρές σπηλιές που στα τοιχώματα τους δημιουργούνται κρύσταλλοι σε κόκκινο χρώμα. Εντύπωση προκαλούν και τα εξαιρετικά χρώματα της πυκνής βλάστησης που σε συνδυασμό με το φως και το καθρέφτισμα του φωτός στις σταγόνες που πέφτουν προσφέρουν ένα εξαιρετικά μαγευτικό και πλουσιότατο διάκοσμο.

Στα στόμια των μικρών σπηλαίων υπάρχουν σε αφθονία λεπτές σωληνοειδής μορφές σταλακτιτών, που προέκυψαν από την ταχεία ροή του νερού όπου συναντώνται και μερικοί κόκκινοι σταλακτίτες.

Source

Official Website of Phini Community (www.phinivillage.com)
Επίσημη ιστοσελίδα Κοινότητας Φοινιού (www.phinivillage.com)

Publisher

Library of Cyprus University of Technology
Digital Heritage Research Lab of Cyprus University of Technology

Contributor

Giannis Neophytou
Γιάννης Νεοφύτου

Rights

Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση των δημιουργών.

Format

JPG

Language

EN, EL

Type

Identifier

PHINI011a_11b_11c_11d_11e_11f_11g_11h_11j_11k_11l

Coverage

34.893322, 32.824611

Hyperlink Item Type Metadata

Citation

Community Council Phini and Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού, “Σταλακτίτες (Φοινί, Κύπρος),” Αψίδα, accessed April 26, 2024, https://apsida.cut.ac.cy/items/show/14717.