Αψίδα

Ο στρατιώτης του Κυπριακού Συντάγματος Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Στυλιανός Αντωνιάδης Ππίσσης, με το χαρακτηριστικό μουστάκι της εποχής (τύπου Hitler)

Dublin Core

Title

Ο στρατιώτης του Κυπριακού Συντάγματος Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Στυλιανός Αντωνιάδης Ππίσσης, με το χαρακτηριστικό μουστάκι της εποχής (τύπου Hitler)

Alternative Title

Stylianos Antoniades Ppissis, soldier of the Cyprus Regiment, with the characteristic 'Hitler type' moustache

Description

Ο Στυλιανός ήταν ο δεύτερος από τους τέσσερις γιους του Μιχαήλ Αντωνά Ανδρία της παλιάς οικογένειας των Καρπεδκιάδων της Κυπερούντας και της πρώτης του συζύγου, Δεσποινούς Στυλιανού Μ. Κοιλιάρη «Καρτζιούλη», της παλιάς οικογένειας Χατζηνικόλα Πιερή με καταγωγή από τα Αγρίδια. Στρατεύθηκε από τους πρώτους στις 4.12.1939 στο Κυπριακό Σύνταγμα με τον κωδικό CY531. Το 1945 νυμφεύθηκε τη Μαρία Γιαννή Βασίλη, με την οποία απέκτησαν πέντε κόρες (Ανδρούλα, Δέσποινα, Ελένη, Γιαννούλα, Μορφούλα).

Source

Αρχείο Χριστίνας Μ. Παπαχριστοδούλου
Christina M. Papachristodoulou Photographic Archive

Publisher

Library of Cyprus University of Technology
Digital Heritage Research Lab Cyprus University of Technology

Contributor

Κυριάκος Χαραλάμπους
Kyriacos Charalambous

Rights

Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού

Format

JPG

Language

el

Type

Identifier

KCP-PEOPLE (197)

Files

Citation

Κοινότητα Κυπερούντας and Kyperounda Community, “Ο στρατιώτης του Κυπριακού Συντάγματος Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Στυλιανός Αντωνιάδης Ππίσσης, με το χαρακτηριστικό μουστάκι της εποχής (τύπου Hitler) ,” Αψίδα, accessed April 18, 2024, https://apsida.cut.ac.cy/items/show/44274.