Σκηνή απο τη λειτουργία του μεταλλείου της Κοκκινόγιας, όπως μεταφέρεται το μετάλλευμα με τα νέα μηχανήματα στο σίλο, από το οποίο τα φορτηγά το φόρτωναν για το πλυντήριο επεξεργασίας μεταλλευμάτων.

Collection


Το πρώτο σιλό ''αβάτζιες'', κοντά στο μεταλλείο Κοκκινοπεζούλας. Εδώ τοποθετούσαν το μετάλλευμα που προερχόταν από τις γαλαρίες της Κοκκινοπεζούλας. Μετά, το φόρτωναν σε φορτηγά και το μετέφεραν στο πλυντήριο επεξεργασίας μεταλλευμάτων στην περιοχή Κουφόροτσος, κοντα στην Αχερά.

Collection


Ανάσκαψη του μεταλλείου Κοκκινοπεζούλας από την επιφάνεια, μετα τον θάνατο πολλών μεταλλωρύχων από την ασθένεια της πνευμοκονίασης. Τότε η ΕΜΕ άρχισε να ανασκάπτει τις γαλαρίες και να επεξεργάζεται το μετάλλευμα από πάνω μέχρι κάτω.

Collection


Η εγκατάσταση νέας τεχνολογίας που εισήγαγε η ΕΜΕ, για τη διάνοιξη των μεταλλείων στην περιοχή Κοκκινόγιας. Οι εργάτες ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό.

Collection


Η επιστολή γράφτηκε από τον μουχτάρη Κυπερούντας Μιχαήλ Σάββα την περίοδο μεταξύ του 1948 με 1955 (έχει καταστραφεί το σημείο με την ημερομηνία) για να εκφράσει την απογοήτευση των κατοίκων για απόφαση του Αρχίατρου να δημιουργηθεί περιφερειακό ιατρικό κέντρο στην Κακοπετριά, η οποία τότε φιλοξενούσε πολλούς παραθεριστές το καλοκαίρι, ενώ είχαν δοθεί υποσχέσεις στους Κυπερουντιώτες για πολλά αντισταθμιστικά μέτρα έναντι της παραχώρησης των κτημάτων τους για την ανέγερση του Σανατορίου.

Collection