Αψίδα

Χριστόδουλος Ιωάννου Ταής (1935-2018)

Dublin Core

Title

Χριστόδουλος Ιωάννου Ταής (1935-2018)

Alternative Title

Christodoulos Ioannou Tais (1935-2018)

Description

Ο Χριστόδουλος απεβίωσε στις 14 και κηδεύτηκε στις 15.2.2018 από την εκκλησία του Άγίου Αρσενίου. Ήταν το μικρότερο από τα τρία παιδιά του Γιαννή Κ. Ταή (της παλιάς οικογένειας Κυριάκου «Μουστακά»- Γιαννή Χ"Τζυρκάκου της παλιάς οικογένειας Χ"Μιχαήλ των Δυμών με ρίζες στον παλιό οικισμό Κάρδαμα) και της Αθηνάς Ιωάννου Σπύριτου (της παλιάς οικογένειας Τζυρκαλλή Χ"Γιάννη -Ματσέντου Παπαλοΐζου των Σπηλιών, με πιθανές ρίζες από τον παλιό οικισμό Λιβάδι).
Το 1958 ο Χριστόδουλος νυμφεύτηκε την «Αντιγονού του μαστρε-Αντώνη» Σάββα (της παλιάς οικογένειας Αντωνά Αντρία Γιαννή Καρπεδκιά), με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά (Γιάννης, Αντώνης, Παναγιώτα, Αθηνούλα) και οκτώ εγγόνια [(Ειρόνη, Χριστίνα), (Χρίστος, Γιάννης), (Κων/τίνος, Αντιγόνη), (Ανδρέας, Στέφανη)].
Ο Χριστόδουλος φοίτησε 2-3 χρόνια στην Απεήτειο Ανωτέρα Σχολή Αγρού και στη συνέχεια, για βιοποριστικούς λόγους, ανάλωσε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στο Μεταλλείο Αμιάντου μέχρι που αυτό έκλεισε ενώ αργότερα ασχολούνταν με γεωργικές ασχολίες. Ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης εργασίας του στον Αμίαντο ο Χριστόδουλος «φορτώθηκε» με αρκετά προβλήματα υγείας, τα οποία τον ταλαιπώρησαν συσσωρευτικά στα τελευταία στάδια της ζωής του.

Source

Φωτογραφικό Αρχείο Αντιγόνης Γεωργίου
Antigoni Georgiou Photographic Archive

Publisher

Library of Cyprus University of Technology
Digital Heritage Research Lab Cyprus University of Technology

Contributor

Κυριάκος Χαραλάμπους
Kyriacos Charalambous

Rights

Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού

Format

JPG

Language

el

Type

Identifier

KCP-PEOPLE (157)

Coverage

34.940697, 32.971626

Files

Citation

Κοινότητα Κυπερούντας and Kyperounda Community, “Χριστόδουλος Ιωάννου Ταής (1935-2018),” Αψίδα, accessed May 4, 2024, https://apsida.cut.ac.cy/items/show/44005.