Αψίδα

Ο γιατρός Ιωάννης Παπαδόπουλος (1955-2016)

Dublin Core

Title

Ο γιατρός Ιωάννης Παπαδόπουλος (1955-2016)

Alternative Title

Dr. Ioannis Papadopoulos (1955-2016)

Description

Γιός του Χρίστου Παπαδόπουλου και της Μαρούλας Μιχαηλίδου από την Πάφο. Ο Γιάννης μεγάλωσε στη Λευκωσία, όπου και αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Στη συνέχεια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία. Με την επιστροφή του στην Κύπρο άσκησε την ιατρική στον ιδιωτικό τομέα. Το 1979 νυμφεύτηκε τη Μαρία Ευγενίου (κόρη του Κυπερουντιώτη Κυριάκου Ευγενίου «Τσιάρλη»), με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά, τον Κυριάκο και τη Μαριέττα και δυο εγγόνια, τη Μαρίλια και τη Χριστίνα.
Τα τελευταία οκτώ χρόνια ο γιατρός εργαζόταν ως Πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Ιατροσυμβουλίου των Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τις συντάξεις ανικανότητας. Η αγάπη του Γιάννη για την Κυπερούντα ήταν πολύ μεγάλη και το όνειρό του ήταν πάντα να κτίσει ένα εξοχικό σπίτι στην Κυπερούντα, όνειρο που εκπλήρωσε στα τελευταία πέντε χρόνια. Ήταν επίσης ενεργό μέλος και διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποδήμων Κυπερούντας. Ο γιατρός Γιάννης Παπαδόπουλος απεβίωσε στις 7 Ιανουαρίου 2016 σε ηλικία 60 ετών.

Source

Αρχείο Μαρίας Ι. Παπαδοπούλου
Maria I. Papadopoulou Archive

Publisher

Library of Cyprus University of Technology
Digital Heritage Research Lab Cyprus University of Technology

Contributor

Κυριάκος Χαραλάμπους
Kyriacos Charalambous

Rights

Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού

Format

JPG

Language

el

Type

Identifier

KCP-PEOPLE (135)

Coverage

34.940073, 32.972742

Files

Citation

Κοινοτητα Κυπερούντας and Kyperounda Community, “Ο γιατρός Ιωάννης Παπαδόπουλος (1955-2016),” Αψίδα, accessed April 19, 2024, https://apsida.cut.ac.cy/items/show/43981.