Αψίδα

Πλατεία Ομόδους

Dublin Core

Title

Πλατεία Ομόδους

Description

Το πραγματικό Όμοδος θα το γνωρίσει κανείς όχι μόνο όταν χωθεί μέσα στα στενά γραφικά δρομάκια του, αλλά και όταν περπατήσει μέσα στην μεγάλη γραφική πλατεία του χωριού.Η πλατεία είναι και η κατάληξη της περιδιάβασης των ντόπιων και ξένων τουριστών. Σ ’αυτή συναντά κανείς όχι μόνο τα παραδοσιακά καφενεία, αλλά και πολλά καταστήματα ενθυμημάτων, κέντρα αναψυχής και μικρές ταβερνούλες για ένα ποτό ή ακόμα κι ένα απολαυστικό γεύμα. Το αυξημένο σήμερα ενδιαφέρον των ξένων για το Όμοδος ,βρίσκεται ακριβώς σ’ αυτή την γραφικότητα και την γνησιότητα του παραδοσιακού χαρακτήρα, στοιχεία που επιζητούν και επιδιώκουν οι ξένοι, σε κάθε τόπο που επισκέπτονται.

Η πλατεία του Ομόδους που είναι ίσως η μεγαλύτερη στην Κύπρο, χρονολογείται από το 1910, είναι πολύ γραφική έκτασης 3000 τ. μ. κατασκευασμένη με λιθόστρωτο. Μέχρι το 1968 ήταν λιθόστρωτη όπως και όλα τα άλλα δρομάκια του χωριού. Όμως δυστυχώς αυτή η ομορφιά καλύφθηκε απερίσκεπτα με άσφαλτο. Όμως και πάλιν γύρω στο 1987, ο άσφαλτος αφαιρέθηκε και έγινε η κατάλληλη διαμόρφωσή της, όπως ήταν και παλιότερα.

Source

Omodos Community Council
Κοινοτικό Συμβούλιο Ομόδους

Publisher

Digital Heritage Research Lab of Cyprus University of Technology
Library of Cyprus University of Technology

Rights

Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού.

Format

JPG

Language

en
el

Type

Identifier

CUT_OMODOS (3)

Coverage

34.8526, 32.80678
Omodos

Files

Citation

Omodos Community Council and Κοινοτικό Συμβούλιο Ομόδους, “Πλατεία Ομόδους,” Αψίδα, accessed April 26, 2024, https://apsida.cut.ac.cy/items/show/40231.