Αψίδα

Εκδήλωση για τη διάσωση της Κυπριακής Μαρωνιτικής Αραβικής γλώσσας

Dublin Core

Title

Εκδήλωση για τη διάσωση της Κυπριακής Μαρωνιτικής Αραβικής γλώσσας

Description

Το Γραφείο του Εκπροσώπου Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Κυπριακή Μαρωνιτική Αραβική: αναβίωση μιας γλώσσας, διάσωση ενός πολιτισμού» (Cyprus Maronite Arabic: save a language, save a culture). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2014 στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκωσία.

Στη φωτογραφία διακρίνονται, από αριστερά, η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κα. Ανδρούλλα Βασιλείου, η Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα κα. Καίτη Κληρίδη, η Δρ. Μαριλένα Καρυολαίμου μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Παιδείας για τη διάσωση και αναβίωση της ΚΜΑ γλώσσας, ο Δρ. Αλεξάντερ Μποργκ μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Παιδείας για τη διάσωση και αναβίωση της ΚΜΑ γλώσσας, ο Εκπρόσωπος Μαρωνιτών στη Βουλή κ. Αντώνης Χ’ Ρούσος, ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης και Γενικός Συντονιστής για τα θέματα των θρησκευτικών μειονοτήτων Δρ. Κυπριανός Λούης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής παιδείας κ. Νίκος Κουτσού και κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν, οι πρεσβευτές της Ιρλανδίας, Ιταλίας, Βελγίου και Φινλανδίας, εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής για την πολιτιστική κληρονομιά κ. Τάκης Χατζηδημητρίου, ο Διευθυντής του Goethe Institute κ. Bjorn Luley, εκπρόσωπος της Επιτρόπου Νομοθεσίας, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Παιδείας για την αναβίωση της ΚΜΑ, οργανωμένα σύνολα της Μαρωνιτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί και ερευνητές.

Source

Maronite Representative at the Cyprus Parliament
Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών

Publisher

Library of Cyprus University of Technology
Digital Heritage Research Lab of Cyprus University of Technology

Date

Contributor

Maronite Representative at the Cyprus Parliament
Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών

Rights

Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού.

Format

JPG

Type

Identifier

MCC_EV1 (6)

Coverage

Nicosia
Λευκωσία

Files

Citation

Maronite Community of Cyprus and Κοινότητα Μαρωνιτών Κύπρου, “Εκδήλωση για τη διάσωση της Κυπριακής Μαρωνιτικής Αραβικής γλώσσας,” Αψίδα, accessed March 28, 2024, https://apsida.cut.ac.cy/items/show/36601.