Αψίδα

Παράσημο "Ordre des Palmes académiques" (Τάγματος των Ακαδημαϊκών Φοινίκων) της Ρεβέκκας Λουκαΐδου Κουκίδου

Dublin Core

Title

Παράσημο "Ordre des Palmes académiques" (Τάγματος των Ακαδημαϊκών Φοινίκων) της Ρεβέκκας Λουκαΐδου Κουκίδου

Description

Το Παράσημο "Ordre des Palmes académiques" (Τάγματος των Ακαδημαϊκών Φοινίκων), απονεμήθηκε στη Ρεβέκκα Λουκαΐδου Κουκίδου για τη συνεισφορά της στο Γαλλικό πολιτισμό από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Γαλλίας. Αμμόχωστος, 31 Ιουλίου 1970.
Ordre des Palmes académiques (Τάγματος των Ακαδημαϊκών Φοινίκων) είναι εθνικό παράσημο της Γαλλίας για τους διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και προσωπικότητες του κόσμου του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Το αρχικό μετάλλιο-παράσημο είχε γίνει κατόπιν εντολής του αυτοκράτορα Ναπολέοντα προς τιμήν επιφανών μελών του Πανεπιστημίου του Παρισιού,αλλά αυτό άλλαξε στη σημερινή του μορφή ως εντολή στις 4 Οκτωβρίου 1955 από τον Πρόεδρο René Coty.

Τα πρώτα académiques Palmes καθιερώθηκαν στις 17 Μαρτίου 1808 και απονέμονταν μόνο σε δασκάλους ή καθηγητές. Το 1850 η διακόσμηση ήταν χωρισμένη σε δύο γνωστές κατηγορίες:
Λειτουργός Δημόσιας Εκπαίδευσης (Χρυσή Palms)
Ακαδημία Officer (Silver Palms)
Το 1866, το πεδίο εφαρμογής του βραβείου διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει σημαντικές προσωπικότητες που συνέβαλαν στη γαλλική εθνική παιδεία και τον πολιτισμό που έγιναν από οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών. Οι αποφάσεις σχετικά με τους διορισμούς και τις προαγωγές αποφασίζονται από τον Υπουργό Παιδείας της Γαλλίας.
Το παράσημο-μετάλλιο αυτό απονέμενεται σ' εκείνους που συγκαταλέγονται στο Βαθμό των Ιπποτών. Chevalier (Ιππότης) - Αργυρός Σταυρός των 50 εκατοστών που φοριέται με κορδέλα στα αριστερά του μαστού

Source

Dimosthenis and Reveka Koukidou Archive
Αρχείο Δημοσθένη και Ρεβέκκας Κουκίδου

Publisher

Library of Cyprus University of Technology
Digital Heritage Research Lab of Cyprus University of Technology

Date

Contributor

Famagusta
Αμμόχωστος

Rights

Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού.

Format

JPG

Type

Identifier

DRK (18)_(18A)

Files

Citation

Andreas Korais Family and Οικογένεια Ανδρέα Κοραή, “Παράσημο "Ordre des Palmes académiques" (Τάγματος των Ακαδημαϊκών Φοινίκων) της Ρεβέκκας Λουκαΐδου Κουκίδου,” Αψίδα, accessed April 27, 2024, https://apsida.cut.ac.cy/items/show/27127.