Αψίδα

Folkloric Museum of Deryneia Municipality

Dublin Core

Title

Folkloric Museum of Deryneia Municipality

Alternative Title

Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Δερύνειας

Description

Το Λαογραφικό Μουσείο Δερύνειας φιλοξενείται σε ένα παλιό παραδοσιακό σπίτι στην οδό Δημήτρη Λιπέρτη 2 που αποτελεί δωρεά του ζεύγους Βαρνάβα και Μαργαρίτας Χατζηλιασή στη μνήμη των τριών παιδιών τους που πέθαναν σε νεαρή ηλικία. Η οικοδομή κηρύχτηκε διατηρητέα και ανακαινίστηκε από το Δήμο με την επίβλεψη του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.
Η διαμόρφωση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Λαογραφικού Μουσείου καθώς και οι εκθέσεις των διαφόρων αντικειμένων οικιακού εξοπλισμού και των αγροτικών εργαλείων έχουν γίνει με τη συνεργασία της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας και αναπαριστούν όσο πιο πιστά είναι δυνατό τη λειτουργικότητα τους στο παραδοσιακό Κυπριακό σπίτι.
Στο Λαογραφικό Μουσείο εκτίθενται εκτός από τον εξοπλισμό μιας παραδοσιακής Κυπριακής οικίας και τα αγροτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσε μια παραδοσιακή αγροτική οικογένεια στην περιοχή.
Όλα τα αντικείμενα προσφέρθηκαν δωρεάν από τους κατοίκους του Δήμου και της γύρω περιοχής. Η λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου είναι ζωντανή με την παρουσία της κας Μαργαρίτας και του κου Βαρνάβα Χατζηλιασή.
Στο προαύλιο του Μουσείου είναι κτισμένος ο φούρνος, τον οποίο η κα Μαργαρίτα Χατζηλιασή συχνά χρησιμοποιεί για να ψήσει ψωμιά και κουλούρια.

Source

Deryneia Municipality
Δήμος Δερύνειας

Publisher

Library of Cyprus University of Technology
Digital Heritage Research Lab of Cyprus University of Technology

Contributor

Deryneia Municipality
Δήμος Δερύνειας

Rights

Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού.

Format

JPG

Type

Identifier

ΜΟΥΣΕΙΟ (23)

Coverage

35.063191,33.958279

Files

Citation

Deryneia Municipality and Δήμος Δερύνειας, “Folkloric Museum of Deryneia Municipality,” Αψίδα, accessed March 28, 2024, https://apsida.cut.ac.cy/items/show/20106.