Πλαστή πολιτική ταυτότητα του κ. Άντη Σωτηριάδη, κατά τη περίοδο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1955-1959 όταν ήταν καταζητούμενος, στην οποία παρουσιάζεται ως ράφτης.

Collection


Ο πρέσβης του Nepal επισκέφθηκε πολλές φορές την Κύπρο. Φεύγοντας από το Κάιρο, με το θάνατο του πατέρα του, έγινε βασιλιάς του Nepal. Σαν βασιλιάς παρευρέθηκε στην κηδεία του προέδρου Τίτο στο Βελιγράδι. Λίγο μετά σκοτώθηκε σε ένα σπίτι στο χώρο του Narayanhity Royal Palace μαζί με όλη του την οικογένεια. Τον διαδέχθηκε ο αδερφός του στο θρόνο.

Collection


Ο Πέτρος Σταύρου Πιερίδης και η Κοραλλία Τριανταφυλλιδου, γονείς της Μόνικας Σωτηριάδου

Collection


Φωτογραφία του μεταλλίου και του διασήμου που απονεμήθηκαν στον Άντη Σωτηριάδη από τον Σύνδεσμο Πολιτικών Κρατουμένων ΕΟΚΑ. Ο Άντης Σωτηριάδης υπήρξε εγκλωβισμένος στα Κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς, όπου κατά την επική τετραετία του απελευθερωτικού αγώνα, περισσότεροι από 3.000 αγωνιστές της ΕΟΚΑ παρέμειναν εγκλωβισμένοι εκεί ως πολιτικοί κρατούμενοι, χωρίς δίκη.

Collection


Η εικόνα χρονολογείται το 1836. Επιγραφή: ΕΥΞΑΙ ΘΕΩ ΑΓΙΕ ΥΠΕΡ ΤΟΝ ΔΟΥΛΩΝ ΣΟΥ ΑΝΤΟΝΙΟΥ ΧΑΡΙΚΛΗΑΣ ΓΟΝΕΟΝ ΗΜΟΝ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΝ ΑΩΧΕ. Διαστάσεις: 26 x 18,5 cm.

Collection


Οικογενειακή Φωτογραφία κ. Άντη Σωτηριάδη, με τη γυναίκα του κ. Μόνικα Σωτηριάδου και τα παιδιά τους Μαρίνα και Γιώργο, στην Ηλιούπολη της Αιγύπτου.

Collection