Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού Πρόγραμμα Κατάρτισης- Επιμόρφωσης Δασκάλων Παραδοσιακού Χορού


Date:

Alternative Title:

Abstarct:

Η εργασία αυτή είχε ως στόχο να καταγράψει τους παραδοσιακούς χορούς στα χωριά Πισσούρι, Λόφου, Ανώγυρα, και Ύψωνας της επαρχίας Λεμεσού της Κύπρου. Μέθοδος. Για τον σκοπό αυτό καταγράφηκαν οι προσωπικές εμπειρίες 12 ατόμων (6 ανδρών και 6 γυναικών) με τη διαδικασία των συνεντεύξεων. Οι πληροφορητές απάντησαν: α) σε γενικά ερευνητικά ερωτήματα που αφορούσαν στα είδη του χορού που υπάρχουν στα χωριά και β) σε ειδικότερα ερωτήματα που αφορούσαν στον τρόπο που οι άνθρωποι χορεύουν (άνδρες και γυναίκες) και σε ποιες περιστάσεις. Αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι παραδοσιακοί χοροί της περιοχής Πισσουρίου είναι παρόμοιοι με τους υπόλοιπους χορούς της Κύπρου με αιτιολογημένες αποχρώσεις που αντανακλούν τις τοπικές ιδιαιτερότητες.

Source:

Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού

Publisher:

Library of Cyprus University of Technology

Contributor :

Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού

Type:

Text

Format:

PDF

Item Identification:

LAO006

Rights:

Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Relation:

Is part of:

Temporal Coverage:

Spatial Coverage:


Citation

Μαίρη Ιακώβου and Άριστος Ανδρέου, “Κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί στα χωριά Λόφου, Ανώγυρα, Πισσούρι και Ύψωνας ,” Αψίδα, accessed July 4, 2020, https://apsida.cut.ac.cy/items/show/17632.