Οι συγκεκριμένες παίκτριες κατείχαν αμυντική θέση. Ανάμεσά τους αναγνωρίζεται η τερματοφύλακας της ομάδας, Αλεξάνδρα Κοκκινή (ιστάμενη, πρώτη απο δεξιά) και μερικές Αγγλίδες παίκτριες.

Collection


Η Αλεξάνδρα Κοκκινή είναι η πρώτη γυναίκα τερματοφύλακας της Κύπρου, η οποία ανήκε στην ποδοσφαιρική ομάδα "ΘΥΕΛΛΑ" Αμμοχώστου. Χαρακτηριστκό περιστατικό σε προπόνησή της ήταν το γεγονός ότι από λάθος δέχθηκε δυνατό κτύπημα στην περιοχή του λάρυγγα απο τον πατέρα της που ήταν και προπονητής της, λέγοντας ο ίδιος ότι ο τρόπος που απέκρουσε την μπάλα του θύμισε τον κορυφαίο τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας, Βαρνάβα Χριστοφή. Η Αλεξάνδρα χαρακτηρίστηκε ως 'αγριόγρατα' λόγω των ελάχιστων περιπτώσεων όπου δέχθηκε τέρμα.

Collection


Η Αλεξάνδρα Κοκκινή, η πρώτη Κύπρια γυναίκα τερματοφύλακας, αναγνωρίζεται ιστάμενη και τρίτη απο αριστερά.

Collection


Η φωτογραφία αυτή του Ζακ Ιακωβίδη με τίτλο " Όλα τα πετεινά " βραβεύτηκε με Α΄βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας του ελληνικού περιοδικού "Επίκαιρα" . Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΑΓΩΝ" στις 12.10.1972. Οικία Μιχάλη Σάββα (Πίκα). Διακρίνεται η σύζυγός του Κατερίνα.

Collection


"Εστιάς" Περιοδικό των μαθητριών Γυμνασίου Θηλέων Αμμοχώστου, Σχολικό έτος 1972-1973, Τεύχος 13

Υπεύθυνοι Εκδόσεως: Κλαίρη Αγγελίδου, Αλίκη Δημητρίου, Αλέκος Πραξιτέλους, Παναγιώτης Παρασκευάς, Μ. Αβρααμίδης.

Συντακτική Επιτροπή: Α. Χατζηπιέρου, Ν. Δημητρίου, Α. Ζαχαριάδου, Α. Πραξιτέλους, Α. Δημητρίου, Π. Παρασκευάς, Μ. Αβρααμίδης, Η. Ακύλα, Π. Χατζηχαμπής, Α. Αδάμαντος, Ε. Χατζηκωνσταντή, Στ. Καντούνα, Α. Ζαμπακίδου, Σ. Σολέα, Α. Χαραλάμπους, Στ. Πατσαλίδου.

Collection


Αναμνηστική σχολική φωτογραφία: Ε' τάξη Δημοτικού σχολείου Καλοψίδας Αμμοχώστου. Διακρίνεται ο δάσκαλος ο κ. Παναγιώτης Παπαγεωργίου.

Collection