Οι ταυτότητες αυτού του τύπου εκδόθηκαν από την Αγγλική Διοίκηση της τότε επαρχίας Τροόδους τον Ιανουάριο του 1956 για σκοπούς αναγνώρισης-σύλληψης καταζητουμένων της ΕΟΚΑ. Ήταν οι πρώτες ταυτότητες που εκδίδονταν στην Κύπρο για όλο τον πληθυσμό.
Η Χριστίνα ήταν κόρη του Παναγή Χατζηαντώνη Μιχαήλ (της παλιάς Κυπερουντιώτικης οικογένειας Γιαννή Ελευθερίου Μαγκούρη, που παρουσιάζεται στο Κατάστιχο κεφαλικής φορολογίας του 1825) και της Μαρίας Χαράλαμπου -«Πιντιρίσιη» (γιου του Χατζηνικόλα Πιερή-Καρτζιούλη από τα Αγρίδια και της Λενούς Παπαθωμά των Χανδριών). Αδέλφια της ήταν ο Κωνσταντής «Καπουδάς», ο Χαράλαμπος Ττάττης, ο Χριστόδουλος Χατζημακρής και η Ελένη Χριστοδούλου Σοφίας «Πούζη». Η Χριστίνα ήταν μικρόσωμη και ονομαζόταν σκωπτικά «πέρδικα». Παντρεύτηκε τον Αντώνη Μιχαήλ Πίσση, με τον οποίο έκαμε ένα γιο, τον Παναγή Αντωνιάδη.

Collection


Κιτρομιλίδης, Μίκης " Η Δευτέρα Πολιορκία του Μεσολογγίου".
Ανατύπωσις εκ δελτίου Πνευματικού Ομίλου Κύπρου 1954-1955.
Λευκωσία-Κύπρος, 1956.

Collection


Ματζώρου Δ. Γεώργιος, Η Αξιολόγησις του 1821
Ανατύπωσις εκ δελτίου Πνευματικού Ομίλου Κύπρου 1954-1955.
Λευκωσία-Κύπρος, 1956.

Collection


Στο σπίτι του Αυξέντιου Χριστοφόρου. Όρθιοι από δεξιά: Άγνωστος, Χριστόφορος, Αυξέντιος, Ελένη Αντρέκκου, Διαμάντω Πατσή, Ελένη Σιάμαρου, Ππουρού (Μαρία Λέβα) κ.α. Καθήμενοι από αριστέρα: Παντελής, Κύριλλος, Ανδρέας Προδρόμου, Γιώργος Λέβας, Νικόλας Μαρκουλλή, Ανδρέας Αυξεντίου, Θεόδουλος Αυξεντίου και Μιχάλης Αυξεντίου.

Collection


Άρθρο Σταύρου Βαφία στο περιοδικό ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ: Μία επίσκεψη στο ηφαίστειο της Σαντορίνης. Τόμος Πρώτος, σσ. 210-212, Μαίος-Αύγουστος 1956, Σύρος. Εκδότης Σταύρος Ι. Βαφίας

Collection